Glutenvrij bakken.

appeltaart

Appeltaart Glutenvrij

Met kerst twee taarten gebakken, eigenlijk waren het 3 maar 1 ging helemaal op en geen foto gemaakt.

De appeltaart is een Weense en is in 25 minuten gebakken. De andere is 1 met monchou, zure room, en bosvruchten. De 3e was ook monchou, zure room en aardbeien.

Wat opviel was dat je ze rustig 2 of 3 dagen van te voren kunt maken dan komt de smaak beter tot zijn recht, vooral bij de appeltaart. Wel koel wegzetten.

Hier het recept van de appeltaart.
50 gr rozijnen
2 goudreinetten
2 eetlepels suiker(deze gaat door de appels)
1 tl kaneel
50 gr boter
100 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
zout
2 eieren
100 gr zelfrijzend bakmeel g.v
vorm 18 cm doorsnee.

De oven op 200 gr voorverwarmen.
De rozijnen wassen en droog deppen.
De appels schillen en in kleine blokjes snijden en met suiker en kaneel mengen.
De boter, suiker, en vanillesuiker mixen tot een romige massa, zout en eieren toevoegen en door het beslag roeren.
Tot slot in gedeelten het bakmeel, appel en rozijnen er door spatelen.
Het beslag in de vorm doen en in de oven bakken 25 minuten op rooster 2 met ingeschakelde magnetron op 90 watt(dat is de ontdooistand). Oven met onder en boven warmte.
Je kan de taart daarna nog bestrijken met abrikozenjam.

P.s zelf gebruikte ik een vorm van 24 cm doorsnee. Deelde het recept door 3 en dan dat weer x 4.
De baktijd blijft hetzelfde.
Waarom deze taart? Omdat ik die reepjes op een gewone appeltaart lastig vind. Ze breken zo snel.
Morgen volgt het andere recept.
Het wil me maar niet lukken om meerdere foto’s in 1 bericht te plaatsen. Misschien heeft iemand tips.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s