Rommelmarkt

Gistermorgen waren we vroeg uit de veren, half 7 ging de wekker, we gingen boodschappen doen maar vooraf naar de rommelmarkt.
Veel slaan meteen hun slag maar ik slaag altijd pas tegen het einde.
Eerst even langs de kleding, niks gevonden, toen zag ik thee liggen, nee veel te duur en zo deed ik wel een paar keer de ronde.
Ik was wel zoekende en had ook wel gezien wat ik graag zou willen kopen dus op naar mijn doel. Ik zocht n.l een 1 persoons dekbed, die gaan niet snel weg omdat de meesten dat vies vinden, net of het niet te wassen is, ik slaagde heel goed, mooi ingepakt in de originele tas dubbel wollen dekbed 1 persoons. Wel eerst goed bekeken, zag er super schoon en netjes uit en voor 8 euro mocht hij mee.

Ook lagen er 2 nagelnieuwe dekbedhoezen met slopen voor 4 euro gekocht samen, mijn dag kon niet meer stuk ik werd er helemaal blij van

Nog een flanellen laken erbij voor 2 euro, deze week had ik 2 lakens met een gaatje erin dus kon er wel 1 bij. Die koop ik dan wel weer 2 persoons.

De lakens inmiddels gerepareerd dus kunnen nog wel een paar jaar mee.

 

Dat is de reden waarom ik ze 2 persoons koop kun je het slechte stuk in de midden er uit knippen, de zelfkanten aan elkaar stikken en met de stikkende zigzag de randen plat maken, zoompje langs de afgeknipte kanten zo kunnen ze weer jaren mee. Weg gooien is zonde je hebt per slot van rekening de hele lap betaald. Kunnen altijd nog stofdoeken of poetslappen worden.

Waarom wou ik een 1 persoons dekbed? Wij slapen beide op een 1 persoons bed met beide een dekbed formaat lits-jumeaux. We hadden die al voor we een 1 persoons bed kregen en dus altijd gebruikt, Maar nu de hoezen aan slijtage onderhevig zijn wou ik het anders omdat het me te zwaar werd vooral in de winter als het zomer en winterdekbed in de hoes moeten, bijna niet te doen. Ik had al eens een 1 persoons gekocht en met deze erbij ben ik weer gered. De oude hoezen kan ik nog aanpassen zodat de slechte randen er af kunnen en scheelt ook weer in de was.

1 zakje thee lag er nog op mij te wachten dat mocht mee voor 20 eurocent.

Ook nog 2 splinternieuwe onderbroeken een sloggi voor 25 eurocent nieuwwaarde 15 euro en 1 van firstlady( kon hem niet vinden voor de prijs) gekocht voor 25 eurocent, er lagen nog meer maar 2 was voor mij voldoende.

De man kocht een yathzee voor de kleinkinderen voor 50 eurocent of om zelf eens te spelen, ook gezellig!

O,ja ik kocht voor de veiligheid een fietshelm voor 1 euro 50, deze zomer ben ik op vakantie met de fiets over de kop gegaan maar ik had vast een engeltje op mijn schouder.

En een doosje met kraaltjes en een klosje wit garen voor 50 eurocent het doosje wil ik voor een ander doel gebruiken.

Een heel geslaagde ochtend was het. Van armoede begrijp ik dan weer niks, als ik daar 3 kwartier om stap en niemand de prachtige hoeslakens heeft gekocht of de mooie nieuwe onderbroeken en zo lagen er veel goed bruikbare spullen dan vraag ik me af … wat is dan armoede!

Advertenties

8 gedachtes over “Rommelmarkt

  1. Van die “armoede” begrijp ik ook niets hoor, maar ik begrijp ook nooit hoe je aan zulke koopjes kom. Hier in de buurt is er zelden of nooit een rommelmarkt maar er zijn wel een paar kringloopwinkels. Helaas zijn de prijzen daar een stuk hoger dan wat ik op je blog tegen kom. En je hebt ook deze keer weer prachtige aankopen voor zeer weinig geld kunnen doen, geniet ervan!

    Like

  2. Ik had toen ik van de zomer een weekje op vakantie ging met mijn zus een verkeerde maat dekbed meegenomen, Kocht in een soort kringloopwinkel van een kerk een hoeslaken tweepersoons met twee slopen erbij voor 1 euro. Keurig netjes zag het er uit. Alles was gewassen. Waarom niet toch……….

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s