Niks kopen en iets maken met wat in huis is en..

Niks kopen is moeilijker dan gedacht want juist dan kom je de goeie dingen tegen.
Bij de kringloop zag ik nieuwe wandelschoenen staan en ik heb heel lang getwijfeld, ze waren helemaal nieuw merk sensibel nieuw 180 euro.
Ik dacht voor mijn verjaardag heb ik geld gekregen als ik dat daar aan besteed dan heb ik een mooi nuttig geschenk dus ik ging de mist in voor 2 euro 50, er is nog geld over dus mocht ik nog eens in de verleiding komen! ik heb de schoenen al meerdere keren gedragen ze lopen super! Geen spijt van mijn koop. Iemand zei wel ik vind ze niet mooi. Ik trek me daar lekker niks van aan want waar gaat het om, lekker lopen en hier kom je nooit een kop tegen en als je al 1 tegen komt, die loopt meestal snel voorbij of is aan het joggen, racen of mountainbiken.

Inmiddels ben ik kadootjes aan het maken voor jarigen. Stoffen gewassen zodat ze niet gaan krimpen bij de verwerking, haken en naaien.

Het katoen nog volop aanwezig, nog een grote tas vol, bijeen gescharreld voor 20 eurocent per bol, gaan met gemak 2 pannelappen uit en een werkdoek. Ik
begin altijd uit het midden van de bol omdat ze vaak aan de buitenkant wat groezelig zijn, van dat gedeelte wat over is brei ik werkdoeken voor eigen gebruik.

Dit stofje ligt ook al een poosje in mijn kast ook voor bijna niks gekocht en de molton heb ik ook gebruikt voor pannenlappen en inleg kruisjes voor een invalide vrouw, gekocht een paar jaar geleden bij de kringloop. Ik maak nu placemats van de rest.
Voor de achterkant had ik nog een lap pitjes katoen ook van de rommelmarkt. Katoen heeft een krimp van 10%. De zelfkant er ook altijd afknippen want die krimpt ook.
En voor wie het niet wist, als er een rood draadje aan de zijkant in de zelfkant zit, betekent dat er op die plek een foutje in de stof zit.

En nog iets anders mijn kiespijn is weer helemaal over, toch apart, ga nu eerst maar bellen of het zin vol is om te komen, zo gaat het al jaren en om nu alles te verbouwen of te laten trekken zie ik ook nog niet zitten, dan volgend jaar maar, je hebt tenslotte ieder jaar 1000 euro te verspijkeren niet waar.

Advertenties

5 gedachtes over “Niks kopen en iets maken met wat in huis is en..

  1. Dat zul je inderdaad net zien: dat je de mooiste koopjes tegenkomt net als je niks wilt uitgeven. Lastig afwegen. Moet ook eerlijk zeggen dat ik de wandelschoenen niet mooi vind, maar ik heb gemerkt dat je heel anders gaat denken als je van heel weinig leeft. Dan ben je gewoon blij met zo’n koopje en maakt het je niet uit wat een ander zegt.
    Goeie tip, dat van die rooie draad. Dat wist ik niet.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s