Breien en ruilen, rommelmarkt en bessenjam

Door het wedstrijd breien en wat er nog achteraan kwam ( een paar sokken voor de zoon en 2 paar voor vriendin haar man) voor breiwerk heb ik een peesontsteking opgelopen. Flink balen natuurlijk want ik brei graag.

Dan maar de breimachine op tafel en dat met dit mooie weer maar ja het bloed kruipt.. En stil zitten nee niks voor mij.

Op Facebook kwam ik een ruilgroep in de buurt tegen en omdat onze kasten vol zijn met sokken meldde ik me daar aan. Ik had nog veel restanten liggen waarvan ik altijd dacht die zijn te dik voor de breimachine maar het ging heel goed. 1 paar klaar en op de ruilgroep gezet voor een pond koffie of 2 pakjes thee en ze waren zomaar weg en nummer 2 heeft zich ook al aangemeld en nummer 3, hoe leuk is dat.Het zijn restanten dus niet te duur doen.

Hier kan je het verschil in garen duidelijk zien

maar de mevrouw vond het helemaal geen probleem, ze gaan in de werkschoenen dan zie je dat toch niet.

Zaterdag gingen we weer naar de rommelmarkt dat was 6 uur opstaan want ja onze lieve viervoeter is er nog steeds dus liep ik al om 20 over 6 met de hond te wandelen, heerlijk rustig is het op dat tijdstip.

Laat meneer hier maar sjouwen want hij kocht een breimachine voor 2 euro. Het is precies dezelfde machine waar ik zo graag op sokken brei,(zie hier boven)heb je wat onderdelen zei hij. Ik kan er zo blij van worden want als je goed op de foto kijkt zie je dat de slede al een scheurtje heeft wat ik wel geplakt heb maar toch fijn om nog één extra te hebben want ze liggen niet voor het oprapen.

Wat kocht ik daar 2 zakken walnoten voor 50 eurocent

Ontvetter en een bus zout voor 50 eurocent beide nog helemaal vol.

Gisteren nog eens 27 potten zwarte bessenjam gemaakt

en er zijn nog een heleboel bessen voor jam en sap maar helaas was mijn suiker op. Dus voor later, er ligt een net over want duiven zijn er gek op. Rode bessen had ik wat van in de vriezer gedaan dus die er ook door geroerd.
Kunnen we het hele jaar weer vooruit en ik heb ook meteen weer iets om kado te geven omdat ik dit jaar niks koop alleen dat gene wat je ook in de supermarkt koopt en er zijn 2 verjaardagen deze maand.

Advertenties

3 gedachtes over “Breien en ruilen, rommelmarkt en bessenjam

  1. ohhh wat ontzettend toevallig 🙂 🙂 , ik had een reactie gegeven op je sokken op facebook . of je ze niet verkocht 🙂 . Ik volg je al een tijdje en lees graag je berichtjes . maar zou je zo wel sokken (tegen betaling voor mij kunnen maken ? ) xxx philomene lensveld

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s