Het is weer voorbij .. rommelmarkt

Het feest hiernaast (lees 4 km hier vandaan) is weer voorbij. Het is niet meer zo veel kabaal als in de begin jaren toen we hier woonden maar zaterdagmiddag kon ik gratis mee genieten van alle muziek. Ze kunnen daar feestvieren maar vooral zuipen en dan gebeuren er dingen die echt niet kunnen. Zondagmiddag was de wind in een andere hoek maar ik kon toch nog wat flarden oppikken van Jaques Herb. 4 dagen duurt het feest en op de laatste dag is er dan skûtsjesilen( wedstrijd zeilen met oude vrachtboten). Op die dag was er totaal geen wind  sneu dus voor de mensen die er heen zijn geweest want je verwacht toch een heel spektakel.
In de Leeuwarder courant stond deze prachtige foto.

Wat had de heer des huizes de laatste keer nog meer mee gebracht van de rommelmarkt een zak met een tent voor 2 euro, dat is al eens eerder gebeurd, dit was een licht gewicht tent met losse zijwanden, hij snijd ze weleens aan stukken om er zand of hout onder te bedekken, maar deze was net als de vorige veel te mooi. 1 ringetje ontbrak maar een handig iemand lost dat zo op. Zonde toch om hem dan te versnijden en helaas past het ophang systeem niet aan onze caravan anders hadden we zelf een mooie lichte tent, hij plaatste hem maar op marktplaats. Voor 25 euro kreeg hij een nieuwe eigenaar die er heel blij mee was.
Dat was toch een beter idee vond ik. We vinden vast wel weer eens zoiets.

Ook was onze koelbox was aan vervanging toe. Jaren geleden gekocht bij de kringloop en heel veel plezier van gehad maar nu was het echt op. Daarvoor in de plaats kocht hij deze voor 2 euro, het deksel ontbrak maar dat deert ons niet het was om het bestek in te bewaren en dat doen wij toch niet dus overbodig. Ik wou wel een grote en deze voldoet aan mijn eis.

En aan deze tas moet hij zich een breuk hebben gesjouwd. Voor 1,50 een tas vol Landleven’s. Lees ze graag op vakantie en laat ze dan weer achter op de camping.

Advertenties

6 gedachtes over “Het is weer voorbij .. rommelmarkt

 1. Wat een mmoie winst maakten jullie op de tent van 2euro!en die landlevens keileuk!!! Ja concertjes zijn er overal..hier 4km verder was gisteren en ook vandaag een maetelfestival te wind zat goed en we hoorden het bonken deze nacht zelfs tot bij ons tot gat in de nacht..gelukkig maar 2dagen onderbroken slaap.

  Like

 2. Die feestweken kunnen inderdaad voor bepaalde groepen nog wel eens een aanleiding zijn om ongegeneerd veel te zuipen. Ik heb daar niks mee.
  Jammer voor de zeilers dat er geen wind was.
  Leuke winst op je voortent! Zo zag ik vorige week in de kringloop een hele mooie stoffen kalender voor kinderen. Dagen van de week, maanden van het jaar, de seizoenen. Van een heel duur merk, kwaliteitsspul. Zo een had ik graag voor de kinderen willen hebben toen ze kleiner waren, maar vond ik te duur. Nu zijn ze er te groot voor. Hij was maar €2,50 en ik overwoog om ‘m te kopen en te verkopen met winst op MP, maar heb het toch maar laten hangen. Om mezelf niet het werk ervan op de hals te halen.
  Mooie spullen weer!

  Like

 3. Wat jammer van de kalender. Ik moet zeggen dat we zelden iets wat we op de rommelmarkt kopen verkopen maar dit was toch zonde om te versnijden alleen om dat ringetje wat er uit gescheurd was.
  Onze andere tent is nog perfekt en we gaan er voor de 15 x meer weg en dat voor 1 euro.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s