Rommelmarkt

Veel was er niet te vinden op deze rommelmarkt terwijl ik daar vorig jaar zo goed slaagde.
Toch wel blij met wat ik vond.

Als je ouder wordt en het zicht wat minder kan deze soms uitkomst bieden. Je kan hem om je nek hangen, borduur of breiwerkje er onder houden en het wordt vergroot. Voor 50 eurocent. Mijn zicht is gelukkig nog heel goed hoor, maar soms…

inmiddels wel even schoon gepoetst.

En thee was er in overvloed en ook nog eens lekkere thee voor 50 eurocent.

Voor de man een mooie nette lange broek voor 2 euro 50.

De breiwedstrijd gaat ook bijna weer los. Vanmorgen zag ik al in een bericht wat er nodig is en na dat bericht kan het zo beginnen maar i.i g binnen 48 uur. Spannend want we moesten op verjaarsvisite. Ik denk dat het wel morgenavond wordt maar je weet maar nooit.
Dus garen gezocht en er stond bij 48 kraaltjes dus een sok met kraaltjes. Vorig jaar voor het eerst wol geverfd, nog wel een beetje saai maar met de kraaltjes erop fleurt het misschien wat op. Ik kan nog altijd voor een andere keus gaan als het zover is. Garen genoeg en ook kralen want die heb ik over het hele jaar bijéén gescharrelt.

Oja ik verwende mezelf met een kleine ronbreinaald van 23 cm. Eerst dacht ik dat wordt niks maar na 3 middagen oefenen lukt het heel goed. Het handige bij deze naald is dat je de draad niet steeds door hoeft te schuiven en je aan één stuk door kunt breien ook geen pennen wisselen. Niet dat die wedstrijd te winnen is hoor! Daar gaat het ook niet om maar je leert er zoveel nieuwe technieken en de kontakten zijn ook zo leuk. Vorig jaar kreeg ik zelfs een sponsor aan geboden want iedereen moet met goed garen kunnen breien. Ik sloeg het af want ik kom niks tekort vond ik zelf.

Man is buiten om aan het verven. Hij hoopt een eind te komen, binnenkort moet hij naar het ziekenhuis, niks ernstigs gelukkig, galstenen. Dus wordt de galblaas verwijderd. Dan kan het verven maar gedaan zijn. Het bovenste stuk is gelukkig klaar dus hoeft hij niet meer helemaal naar de top.

Advertenties

5 gedachtes over “Rommelmarkt

  • Als je door de 1e sok heen komt dan krijg je wel alle leuke patronen en er is ook wel hulp als je er niet uit komt. Ik heb er al veel geleerd. Kwam helemaal uiy mijn comfort zone. Je mag ook best af gaan probeer je het de volgende keer gewoon weer.

   Like

 1. Toch goede vondsten gedaan!!met je thee kan je een eindje weg..wij deden dit weekend ook onze 1e rommelmarkt..ik schoorde leuke boeken en kledij..blij!!het beste voor je man,dat alles goed mag verlopen!!

  Like

 2. Nou vond het toch nog wel aardig wat. Zo’n rondbreinaald, die heb ik ook nog. Ben nu bezig met 4 pennen (was een tijd geleden ) een rokje voor de babypop. Begint er wel leuk uit te zien maar met dat mooie weer komt er weinig van.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s