Recept glutenvrije broodwafels.

Meer mailtjes gekregen of ik het glutenvrije wafelrecept wil plaatsen. Natuurlijk alleen dat gaat een beetje op de rooi.
Hier komt het,

1 ei
1 theelepel fiberhusk
2,5 dl melk
Beetje olie
Klein kopje broodmeel( dat kan van alles zijn, ik gebruik een bruine mix)
Snufje zout
1 theelepel gist

Klop eerst het ei de melk en de olie een beetje en doe al roerende de fiberhusk erbij en het zout.
Doe dan het meel er in 1x bij en klop met een vork tot het een mooi stevig beslagje is, dan nog het gist er doorroeren. Laat het even staan.

Intussen een klein beetje olie uitsmeren met een stukje keukenrol in het onder en boven ijzer, verwarm het ijzer goed, bij mij gaat het lampje aan ten teken dat het warm genoeg is.
Schep in het midden een hoopje beslag en doe het ijzer dicht tot het lampje weer gaat branden. Met een vork prik ik de wafels van het ijzer, ze zijn warm maar ook koud lekker.

Hier nog een recept

100 gram bruin meel.
1 eetlepel zonnebloem olie.
1 ei.
1 dl water.
1 th. lepel fiberhusk.
snufje zout.
beetje suiker.
1 gram gist.
Met een stukje keukenpapier wat olie in de vorm smeren.
Laat het ijzer heet worden. Doe een flinke lepel deeg in het midden van het ijzer. Als het lichtje weer uit gaat is de wafel klaar (3 minuten ongeveer).

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s