Wereld Osteoporose Dag 2019.

Vandaag is het Wereld Osteoporose Dag. Ik wist niet eens dat zoiets bestond. Hier kun je er over lezen wat het precies inhoud vooral even doorklikken naar de Osteoporosevereniging waar meer info staat.

Zelf heb ik ook osteoporose door de coeliakie en ga dus regelmatig door de dexascan om te kijken hoe het er voor staat. Eerste 6 jaar ging ik ieder jaar maar nu het gestabiliseerd is met medicijnen ga ik om de 2 jaar. Dit jaar zag het er goed uit alleen bij de heupen was het bot afgenomen. Vorig jaar brak ik nog mijn pols. Dus op passen om niet nog eens te vallen. Makkelijker gezegd dan gedaan al ben ik de val van vorig jaar beslist nog niet vergeten. Ook heel lang angst gehad om maar niet te vallen, het overkomt je gewoon. De jaren er voor ben ik wel 7 keer gevallen en is me gelukkig naast 2 kapotte brillen en wat schaafwondjes en blauwe plekken niks overkomen.
Het vervelende is dat je van botontkalking niks merkt vaak komt het pas aan het licht als je iets breekt.

4 gedachtes over “Wereld Osteoporose Dag 2019.

  1. Ik ben de afgelopen jaren ook regelmatig gevallen, een keer mijn arm gebroken idd heel vervelend al heb ik er niet zoveel last van gehad zoals jij als ik op je blog leest. …. maar nooit iets gehoord of gekeken waar dat door kwam…. gelukkig ook verder geen last meer er van gehad. Goed dat er aandacht voor is.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s