Kamerplanten weggooien, nee zonde.

Voor we op vakantie gaan plant ik bijna al mijn kamerplanten in de tuin en als we dan weer thuiskomen haal ik zo nu en dan weer 1 binnen. Ze gedijen altijd goed.
De varens hadden voor de vakantie al dopluis had ik gezien en na de vakantie waren ze er nog helaas. De planten zijn altijd mooi en ik heb ze ook al bijna dertig jaar dus weggooien zonde. Ik ging zoeken op internet en kwam een paar dingen tegen, 2 soorten spuitbussen met vergif, zelf geloof ik daar niet zo in omdat de luis onder een schildje zit maar het volgende leek me een betere oplossing. Neem een grote emmer, ik nam de cementkuip, vulde hem met regen water en dompelde de hele plant met pot en al een uur onder water, half uur was genoeg, en toen de volgende.

De ene zette ik binnen ver van andere planten en de andere liet ik nog een nachtje buiten staan. De volgende dag haalde ik nummer 2 binnen en wat dacht je geen luis meer te bekennen. Bij de andere zag ik ze een dag daar voor nog wel. Die ook eens goed bekeken en ook die was verlost van de dopluis. Het is ook geen plant waar je ze 1 voor 1 afpeutert wat ik met een andere plant wel eens heb gedaan. Nu hou ik ze goed in de gaten natuurlijk kijken wat ze doen. Het komt doordat ik de schuifjes boven de ramen altijd open wil en dan tocht het af en toe en daar kunnen planten niet tegen.
Vorig jaar mijn zus nog 2 stekjes gegeven en die deden het heel goed heb ik gezien.


Mijn sanseveria’s heb ik op hydrocultuur dus konden die niet in de tuin want dan verdrinken ze, ik zette ze in de logeerkamer op een stoel met het idee om ze vlak voor we weg zouden gaan nog tot de rand te vullen met water. Stom, stom, stom helemaal door de drukte vergeten. Thuis gekomen was het 1e wat ik deed naar de planten kijken of ze nog leefden, ja gelukkig zagen ze er nog super uit. De grote, net verpot, heb ik al bijna dertig jaar komt nog van mijn schoonvader en de andere 2 kreeg ik als stek van een cliënt die allang is overleden zijn ook wel 20 jaar oud. Ze kunnen dus 8 weken leven op een bodempje water.

3 gedachtes over “Kamerplanten weggooien, nee zonde.

  1. Sanseveria’s kunnen volgens mij goed zonder water. De eerste keer dat wij wat langer naar DK gingen ben ik de mijne, die op de slaapkamer stonden, vergeten. Toen we terugkwamen bloeiden ze! Prachtige, geurige bloemen die een dik zoet geurend vocht afscheiden, net tranen. Dat was een bijzondere verrassing!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s